DIES DE PLUJA

DSC_0013

En dies com avui i sembla que en venen més, són dies que encomanen mandra, tristor, malenconia… però a mi em fan reflexionar i penso i barrino de tot i amb tot.

Avui sense anar més lluny, llegia no sé a on, una frase que m’ha agradat i molt, perquè trobo que defineix força bé el moment que estem vivint, la frase en qüestió diu: els polítics hi són perquè la gent ja hi era…

Contràriament al que creuen, alguns dels que es dediquen a la política. Dit d’altra manera, la feina dels polítics, és la que els hi ha manat la gent, el poble que els ha votat i els ha col·locat allà on són, cosa que alguns obliden i d’altres ja ho han fet del tot.

Continuant amb les meves reflexions, em ve a la memòria una afirmació de l’expresident d’Uruguai, el senyor José Múgica, que venia a dir més o menys: aquell que aterri a la política per guanyar-hi diners, l’hem de fer fora immediatament, ja que un càrrec electe té la missió, anava a dir la sagrada missió, però seria barrejar conceptes i és quelcom que no m’agrada, té la missió, deia, de vetllar pel benestar del poble, de fer o contribuir a fer lleis justes o de mirar d’impedir que se’n facin d’injustes… dit en poques paraules, sacrificar-se pel poble i perdoneu-me la ironia, no mirar de viure a cavall del poble.

Com que sóc de tarannà optimista i positiu, he triat una fotografia que fa temps vaig fer i que podria voler dir, que malgrat que ens trobem en la foscor de temps difícils, si mirem bé, sempre hi veurem una mica de claror, encara que  sigui minsa, serà una mica de llum d’esperança.

 

Manel Mayor                                                     09 de maig de 2016