COMPORTAMENTS FARISAICS

576_1441727184Refugiats_Mecedonia_Sergi_Camara-008

Està molt bé escandalitzar-se amb les barbaritats que se’ls hi estan fent als refugiats, coses que demostra que si més no en alguns àmbits, encara hi resta un xic d’humanitat, però ja em perdonareu, després de mesos de mirar cap a un altre cantó, perquè això no ve pas d’un dia ni de dos, ara resulta que una ànima càndida (per anomenar-la d’alguna manera), tot just ara que ho viu en directe, se n’adona del comportament criminal dels estats europeus i surten tot de veus escandalitzades per aquests fets puntuals.

Fa mesos que s’està maltractant a totes aquestes persones, milers de persones, a les que a més de maltractar, se les ha humiliat i vexat amb el vistiplau de la immensa majoria de la societat europea, fa mesos que malviuen en condicions infrahumanes, passant fred, aguantant la pluja… i que deien aquestes veus escandalitzades? Res, callaven com putes i disculpeu-me pel llenguatge, però crec que és l’expressió més adient per aquests comportaments farisaics.

Quan alguns mesos enrere, alguns caps calents, somiatruites… gosàvem denunciar aquests fets, o bé se’ns ignorava o se’ns insultava… que voleu? Emplenar el país de moros? Aquesta era l’expressió habitual que s’ha anat sentint arreu d’Europa, ni quan es va decidir confinar-los a Turquia, no es varen aixecar altres veus de protesta que les que ho han fet des d’un bon començament.

De fet, el món està mirant cap a un altre cantó, ja des del principi del conflicte, cinc anys enrere, que com és possible? Molt senzill, no hi havia pous de petroli i en canvi, si molta por de Rússia i del seu exèrcit.

No tinc pas cap esperança de què se solucioni aquest conflicte, de fet hi ha el mateix interès que hi havia, vers els refugiats republicans que fugien del franquisme, però actualment, no serà pas únicament culpa dels francesos.

 

Manel Mayor                                             25 de maig de 2016