ENS CAL POSAR SENY

faldilla-1D’ençà de la presentació del pla de viabilitat per a l’aparcament de La Corxera, que molts considerem un nyap, l’opinió pública està que bull i per acabar-ho d’adobar, la presentació per sorpresa d’un projecte de remodelació urbanística al Passeig Rius i Calvet de la nostra ciutat, que per cert, s’havia de presentar per Setmana Santa, no la que ve sinó la passada, ha acabat d’accelerar l’efervescència ciutadana.

De tot això, en faig les meves reflexions i unes quantes preguntes: remodelació urbanística al Passeig Rius i Calvet? Aparcament soterrat o en superfície? Al Passeig o a La Corxera? En comptes de tantes remodelacions a mitges i tants de pegats, hauríem de fer unes quantes reflexions i jo hi vull exposar les meves.

Ens cal repensar el passeig, un passeig que entre tots hem permès que s’anés degradant i l’hem de repensar de dalt a baix, el dels Guíxols i el del Mar, passant pels Jardins Juli Garreta i la barana de mar, ens cal però repensar-lo entre tots i fer un pensament més o menys profund, per aclarir-nos d’una vegada per totes i pensar que Sant Feliu de Guíxols no és Barcelona ni per aproximació, ni Blanes ni Lloret.

El que vull dir, és que no ens cal aquesta dèria de copiar i que probablement ens cal reprimir aquest afany de mimetisme i crec que definitivament cal que tornem a ser ganxons, sí, aquests espècimens estranys de l’extrem del Baix Empordà, els habitants del municipi menys empordanès de la comarca, manera de ser de la qual jo particularment me’n sento molt orgullós.

Per dur a terme tot el que he esmentat, ens cal participació ciutadana i un ampli consens polític, per deixar d’una vegada per totes de fer el ximple i aparcar aquests egocentrismes crònics, que en res beneficien al gruix de la nostra ciutadania, que al cap i a la fi són els que han portat els regidors a formar part del Consistori de la nostra Ciutat.

Encara que no ho hagi esmentat explícitament, en el  fet de repensar el nostre passeig, evidentment haurem de tenir en compte que en fem amb els cotxes, mirant de no perjudicar excessivament ni a veïns ni a comerciants.

Manel Mayor                                 06 de novembre de 2016