ENS HI HAURÍEM DE MIRAR MÉS

600-PLETot i que estic escrivint l’endemà mateix del ple, de ben segur que no ho publicaré fins dilluns, suposo que són manies meves, però no vull distreure l’atenció de ningú cap a la important votació de diumenge, ja que ens hi juguem el nostre futur com a poble i el nostre com a ciutadans.

Ahir a la nit sortint del ple del mes de setembre, el meu estat d’ànim era… no sé si ho encertaré del tot, però estava molt a prop de la decepció. Considero que s’ha de ser extremadament curós, en les manifestacions que es fan al ple, no en va, tots els integrants del consistori representen a una part del nostre municipi.

Vaig trobar molt agosarat i fora de lloc, que algú que segurament o no havia nascut o tenia poquíssims anys, s’atrevís a titllar de franquista i falangista, a qui va ser alcalde de Sant Feliu entre els anys 1973 i 1979 i a més ho fes de manera ferma i contundent. No és pas el mateix ser falangista, que estar inscrit a falange, ja que en els més foscos temps del franquisme, varen ser molt pocs els que se’n van poder escapolir. Pel que fa a l’acusació de franquista, també es podria discutir, a mi particularment no em consta que fos un franquista confés. Els que hem viscut aquells anys foscos de la dictadura i evidentment els anys que el senyor Albertí va ser Alcalde, ens hi mirem molt abans de fer acusacions d’aquest calat.

Per acabar de reblar el clau, el senyor Alcalde va tenir la desafortunada iniciativa d’afirmar, que en aquells temps tothom era franquista, doncs miri l’hauré de retopar, no és cert ni de bon tros, que en aquell temps tothom fos franquista, jo mateix no ho he estat mai, ni ningú de dins de casa meva. Crec que s’hi hauria de mirar en les manifestacions que fa, ja que no perquè algú faci una patinada, s’ha d’arranjar fent en una altra.

Pels malpensats vull manifestar, que no he tingut mai cap vincle ni familiar ni polític, ni tan sols d’amistat amb qui va ser alcalde de Sant Feliu, el senyor Pere Albertí i Calçada ni amb la seva vídua, la senyora Quimeta Serra.

Tot aquest debat, per debatre la idoneïtat o no, del nomenament de filla predilecta de la reconeguda artista ganxona, Quimeta Serra, si més no, exagerat.

 

Manel Mayor                                                        25 de setembre de 2015