SI AIXÒ ÉS PERDRE…

780_0008_5380528_750x422Un cop passats els nervis i veient els resultats amb tranquil·litat, voldria deixar una cosa clara abans de continuar, tal com he manifestat aquest matí a les xarxes socials, un plebiscit és una cosa i unes eleccions convertides en plebiscitàries perquè així ho ha entès el poble, n’és una altra de ben diferent. Els manipuladors de torn, que són forces i ben variats, no s’acaben de posar d’acord, han passat de no admetre que aquestes eleccions serien plebiscitàries a voler que les contemplem com un plebiscit, senyors siguem seriosos. Per acabar d’aclarir aquest punt, deixin de confondre a la gent de bona fe, poc avesada a aquestes qüestions i no manipulin més.

Un plebiscit, té una pregunta concreta i dues respostes possibles: sí o no, evidentment es comptabilitzen els vots, ara bé, en unes eleccions tinguin caràcter plebiscitari o no, el compta són els escons, aquí i a tot arreu.

Crec, estic convençut, que els partits partidaris de la independència del nostre País, estant plenament legitimats per tirar endavant el procés polític amb el qual s’han compromès, no en va, així estava expressat en els seus programes de manera ben explícita i per això mateix ha tret una majoria d’escons, pels que puguin tenir dubtes, deixo aquest enllaç que demostra la clara victòria:  http://www.elpuntavui.cat/canals/politica/eleccions-plebiscitaries-27s2015.html

Vist això, dir que l’opció independentista ha perdut… és perquè s’ho facin mirar, igual que voler comptabilitzar a favor del no, els grups que no han aconseguit representació parlamentària, és per dir-ho suau, una actitud cínica. Farien bé de repassar la premsa internacional i tal vegada se n’adonarien de la realitat.

Aquest matí quan m’he llevat, tenia simplement la intenció d’expressar la meva alegria, deixant de banda les manipulacions que van dur a terme C’S i alguns periodistes, però vist el panorama d’aquest matí, fins i tot els que m’han interpel·lat personalment, m’han portat a fer l’escrit tal com queda.

 

Manel Mayor                                               28 de setembre de 2015