ÈTICA I POLÍTICA

Aquesta calor tan exagerada i enganxosa que estem suportant aquests dies, em porta cap a fer valoracions d’ètica i de política, sí, ja ho sé, per segons qui aquests dos valors no van lligats, no són complementaris, ans al contrari són dos pols oposats.

Els que ho veuen així són incapaços de negociar per arribar a acords, són més propensos a imposar, per la força de les majories absolutes, mitjançant el xantatge o fins i tot alguns per la força de les armes, tenen tendència fàcil a convertir-se en dèspotes i fins i tot tenir tendència cap al nepotisme.

Però pels que creiem en la política, com a contrapès eficient en la balança dels conflictes envers la guerra, és molt important que aquests dos valors (ètica i política) vagin íntimament lligats.

Malauradament, cada cop més, veiem com personatges del món de la política, lligats amb gent indesitjable que se n’aprofita o se’n vol aprofitar, converteixen per moments el noble debat polític, en un circ de pallassos que només insulten, crispen, desqualifiquen… i no són capaços de proposar res en positiu.

De personatges d’aquesta mena, en trobem en tots els àmbits de la nostra política (municipal, comarcal, nacional…) crec que faríem un gran favor al País, si aquesta mena de gent fossin expulsats de la vida política.

Ho deixo aquí, no fos que amb aquesta calor se’m comencés a desfer el cervell.

Espero que la visió de la fotografia us refresqui una mica, encara que només sigui psicològicament.

Manel Mayor                                     09 d’agost de 2019