LLEGIR O NO LLEGIR…

He constatat que en aquesta la nostra societat hi ha uns dèficits lectors importants, n’hi ha una part que no llegeix, una part que llegeix malament o molt malament i uns altres que no saben llegir, tot i que no en són conscients… evidentment que sí, hi ha una altra part que sí que llegeix, llegeix bé i ho fa acuradament, però aquests darrers pel que vull explicar no són rellevants.

Tot aquest extens preàmbul ve provocat per unes reaccions a uns escrits meus, als quals se’ls hi vol fer dir allò que no diuen i que et fan pensar i raonar sobre les veritables intencions dels que tergiversen allò que tu has volgut dir i que de fet dius claríssimament.

Els que em coneixeu prou i a més a més segui allò que escric, us en podeu adonar que avui embolcallo les meves paraules amb veritats com punys i amb allò que anomeno sovint com a ironia ganxona.

Podria ser que el problema fos un altre, si no diferent, complementari i intentaré dir-ho de forma ben entenedora. Hi ha molt la tendència en aquests temps amarats de tecnologia, de creure’ns allò que ens diuen sense haver-ho comprovat o sigui haver llegit el text al qual es fa referència i és clar, ja tenim l’embolic servit i la polèmica engegada, d’una opinió de bona fe fruit d’una informació tendenciosa…

Manel Mayor                                     07 de juliol de 2017