PERQUÈ TANTA COMÈDIA?

901565

Ho dic de debò, sense ànim de fer comèdia, se’m fa difícil d’entendre, que encara hi hagi gent de bona fe, que cregui que a l’Estat Espanyol, es pugui crear un Estat Federal. Estan alerta dels esdeveniments polítics d’aquest anomenat estat de les autonomies? En son conscients, del tracte rebut al llarg d’aquests darrers trenta-sis anys? Dels incompliments continuats i sistemàtics? Recorden el darrer pacte financer, que va signar el Conseller Castells amb el govern Zapatero? I que ha estat sistemàticament incomplert?

Sincerament, crec que aquestes preguntes, no poden tenir una resposta positiva menada per la lògica, solament la poden tenir, si es té una enorme fe, en aquells que ho prediquen, jo, és ben evident que no els n’hi tinc gens ni mica.

D’altra banda és ben sabut, que en realitat, en un estat federal,  no hi creuen ni socialistes ni molt menys els populars, per molta comèdia que facin i de manera continuada, fins i tot m’atreviria a dir, que desconeixen el sentit real de l’expressió i ja disposat a ser atrevit, m’hi jugaria un pèsol, que ells ho veuen a semblança de les seves federacions esportives, una, la que mana, amb seu a Madrid i les altres a obeir. De fet la democràcia, també l’entenen així.

Atès tot allò expressat en els paràgrafs anteriors, em sembla prou evident, que aquells que no ho fan de bona fe, ni aquells que no tenen una fe inesgotable i que inexorablement i de manera continuada ens martellegen i ens martiritzen, alguna cosa inconfessable hi tenen a guanyar, perquè és que a més a més, per intentar convèncer a tots els descreguts, que no ho oblidin, som molts i cada cop en som més, no s’han pres ni tant sols la molèstia, d’aplegar cap argument amb una certa solidesa, els únics arguments que ens engeguen, son els de la por, del menyspreu i de l’insult.

No hi pateixin, nosaltres continuarem fent via i tirant endavant el procés aquest tant il·lusionant, que ens ha de dur cap a la llibertat, mentre tant, continuïn insultant, amenaçant, mentint i vivint en el seu món irreal, que a nosaltres, al meu Poble, ni res ni ningú l’aturarà.

 

Manel Mayor                                                          07 d’Agost de 2014