QUAN NO N’HI HA, NO EN POT RAJAR

garcia-albiol-parlament

Aquest personatge té el cervell tan reduït i el seu nivell intel·lectual és tan minso, que no pot arribar a entendre que Catalunya és una nació i que Espanya és un ens nascut o promogut a través de la nació castellana, que des dels seus orígens s’ha dedicat a assimilar altres cultures, altres pobles… però noi, resulta que amb Catalunya no se n’acaba de sortir; per si no us n’havíeu adonat, m’estic referint a aquest personatge diguem-ne peculiar que és el diputat Garcia Albiol.

Per enèsima vegada torna a fer el ridícul i ni tan sols queda vermell, quan per rebatre la tesis de que una nació és un territori, en el que els seus habitants tenen la mateixa llengua i la mateixa cultura, no se li acudeix res més que dir, que si això fos veritat, a Espanya hi hauria 200.000 nacions, hi ha 200.000 llengües a Espanya? Hi ha 200.000 cultures? En tot cas la seva és gairebé inexistent.

Dins del seu galimaties mental, ha d’entendre que confondre maneres de parlar la mateixa llengua, amb llengües diferents, quan són variants de la mateixa… no diu gaire a favor seu, però és clar, tal vegada hauria de fer un esforç massa considerable per entendre-ho.

Pel seu coneixement, a l’estat espanyol no hi ha tantes llengües, hi ha el català, el castellà, el gallec, l’eusquera, el bable i la parla aragonesa i els seus dialectes. És ben evident que tant el català com el castellà, tenen diferents variants, depenent del lloc a on es parlin. I tot això no m’ho invento pas jo, sinó que ho diuen els lingüistes, que són els que hi entenen i no pas vostè.

 

Manel Mayor                                                  25 de gener de 2016