LA TRANSICIÓ: UNA FAL·LÀCIA CONVERTIDA EN MITE

Encara queda algú que no se n’adoni que l’anomenada transició modèlica de la dictadura al règim del 78 és una fal·làcia?

És allò, dit tantes vegades, que quan es fa passar una mentida per veritat de manera reiterada, arriba un moment que molta gent se la creu de totes, totes, de manera ingènua si voleu, però és que està molt demostrat, que malgrat que vivim en una societat carregada de mala llet, hi ha molta ingenuïtat, massa, completament d’acord, però hi és.

Això de la transició, va ser un canviar-ho tot, perquè tot quedés igual. Es va passar d’un règim a l’altre, amb un cap d’estat nomenat pel dictador (que no en va tenir prou de tenir-nos subjugats durant quaranta anys, que a sobre ens va endinyar el Borbó), l’exèrcit amb els mateixos comandaments, la cúpula judicial (aquella que estava a les ordres del dictador i la seva patuleia, per dictar les penes que els hi convenia), la mateixa, sense canviar res de res, les policies, les famílies influents…

Per rentar-li la cara, es van inventar una constitució, que fos acceptat per l’exèrcit i que poguessin suportar els franquistes més influents de l’època.

Amb tota aquesta porqueria, amagada als que encara no havien nascut, als que tot i ser-hi encara eren prou petits per no adonar-se’n i evidentment als ingenus de torn, es va muntar el que no és res més que un mite i que en realitat no ha existit mai.

Tot l’esmentat en els paràgrafs anteriors, trobo que és oportú i adient, per entendre els esdeveniments que han anat succeint des de l’altra fal·làcia, el cop d’estat que es varen muntar des de dins mateix (cosa que els Borbons dominen d’allò més), fins a l’actualitat.

Analitzant tots aquests fets, no hauríem de trobar estrany que el PSOE, d’ençà que agafessin el poder del partit els del clan andalús (González, Guerra…), no hagin fet en cap moment, polítiques d’esquerres, en canvi s’han comportat en moltes ocasions com un grup reaccionari: llei antiterrorista (govern socialista) creació dels GAL (govern socialista)… i ara per acabar-ho d’adobar, queden en clara evidència volent criminalitzar per llei (?) qualsevol referèndum d’independència i fent una política digna d’una dictadura qualsevol, en la gestió de les conseqüències del procés d’independència, seguint les passes de l’ala més dura del PP.

Podria estar escrivint planes i planes i no acabaria, però crec que el que volia expressar ha quedat prou clar.

Manel Mayor                               07 de novembre de 2019