UN CLÀSSIC MENSUAL

Sant Feliu de Guíxols. Josep Melcior Muñoz, cap de llista candidat a l'alcaldia, alcaldable del PSC, a la plaça Salvador EspriuCom ja va essent norma, durant aquest darrer ple municipal em vaig tornar a sentir tremendament incòmode. Malauradament, el senyor Muñoz s’entesta a ser desagradable, prepotent i no gens educat, s’entossudeix a donar-nos lliçons, ens tracta d’ignorants, curts de gambals i poc documentats.

Evidentment, aquesta manera de fer ofèn la nostra intel·ligència i com a ofès, li faig saber que els que érem l’altre dia a la sala de plens i la immensa majoria dels que ho escoltaven per la ràdio, entenem perfectament el sentit de les paraules, per tant sabem perfectament el que vol dir regularització, sense cap necessitat que ens ho lletregin tres vegades seguides.

Amb el seu afany d’atacar els qui treballen per dur el nostre País cap a la independència, dóna tota la sensació de perdre el món de vista per moments, és tanta la seva dèria per fer-nos creure que està en possessió de la veritat, que sovint es passa de frenada. Amb molta vehemència ens va etzibar que ell i el seu partit, mai però mai, no s’aliarien amb el PP. Veig que s’oblida que cada cop que el PP ha d’atacar la sobirania de Catalunya, que ha de negar que sigui una nació… els hi falta temps per donar-los-hi suport incondicional, a vostès i al PSOE.

Segons sembla, des del PSC i també des de GDC, no acaben d’entendre que la construcció de la república l’hem de fer entre tots o és que en veure que hi pot haver acord de tot el ventall ideològic de l’independentisme, es posen nerviosos? A mi com a vell defensor de la independència del meu país, no em fa res que se n’hi afegeixin de nous, de gent que fa, com aquell que diu quatre dies, no hi creien, doncs benvinguts siguin.

Per cert, com a defensors del referèndum dins la legalitat espanyola, m’agradaria que m’expliquessin que és el que no han entès, de la negativa de PP i PSOE a donar-hi el vistiplau.

Un darrer apunt, la llei de pobresa energètica que s’han compromès a fer complir, els hi voldria recordar que va ser suspesa pel TC. Els hi recordo, perquè com que exhibeixen una mentalitat autonòmica i una disciplina d’obediència a prova de bomba…

 

Manel Mayor                                         29 de novembre de 2015