MÉS SOBRE LA POLICIA

Sant Feliu de Guíxols. Festa Patronal de la Policia Local. Alcalde, Joan Alfons Albó, el regidor de seguretat Francisco Cárdenas, i el cap de la Policia, Josep Miñarro Careto: No Foto: Òscar Pinilla 1215#Oscar PinillaParlar i opinar sobre la policia local, sempre m’ha fet molt de respecte per una raó molt simple, no en sé prou sobre el seu funcionament real, ni del seu organigrama, ni de la seva estructura en general. Del sí que he opinat és d’allò que es veu, que a simple vista es fa evident, que hi ha molt pocs efectius al carrer, motius? Doncs variats, plantilla insuficient per la grandària del municipi, envelliment de la mateixa… tot això amb el benentès, que són opinions sense una base sòlida per emetre judicis.

El que sí que em sembla temerari, és carregar les culpes sobre les espatlles dels agents i pretendre que funcionin com una policia moderna, sense proveir-los dels mitjans i el material adient, no només em sembla temerari, sinó que també considero que és d’una inconsciència i manca de criteri realment alarmant.

Quan un col·lectiu gairebé en la seva totalitat, fa una demanda que pel que modestament entenc, ells consideren urgent i més quan com és el cas no es tracta d’un col·lectiu homogeni, sinó que els acullen quatre sindicats diferents, és perquè es tracta de quelcom molt greu.

Atès l’exposat, considero de sentit comú, que el regidor a qui li correspon la responsabilitat, s’hauria d’haver reunit amb els representants sindicals de la policia i fins i tot amb la totalitat de la plantilla, molt abans que sortís l’afer a la premsa, però pel que sembla ni el regidor en qüestió, ni l’alcalde que li dóna tot el seu suport, no gaudeixen del menys comú dels sentits ni del criteri suficient per solucionar aquest afer.

 

Manel Mayor                                      01 de desembre de 2015