DEIXEM-NOS DE XIMPLERIES

GRA240. BARCELONA, 15/12/2015.- Los diputados de la CUP, Albert Botran (i), Anna Gabriel (c) y Eulàlia Reguant (d), durante la rueda de prensa que ofrecieron hoy en el Parlament de Cataluña en la abogaron por la abstención en las elecciones del 20D porque su formación considera que participar en las generales supone una "legitimación" de un "marco político e institucional" que niega los "derechos nacionales" de Cataluña, y han rechazado que la independencia se tenga que negociar con el Estado. EFE/Toni Albir 4651#Agencia EFEMentre ens estem jugant l’existència o la desaparició del nostre País, ells continuen jugant a bons i a dolents, això sí, donant lliçons d’esquerranisme i d’independentisme sense màcula, arreu.

Però els mateixos que volen ser tan purs i que pateixen tant per no adquirir cap contagi de l’Estat espanyol, que demanen als seus votants que no vagin a les urnes aquest 20 de desembre, també cauen en la incongruència, mentre per un cantó diuen que a Madrid no hi hem de fer res, per l’altre, protesten i demanen que protestem contra la reforma laboral i de les pensions.

No sé si se n’adonen, però ens estan fotent en un embolic, a veure, si a Madrid no hi hem de fer res, ni tan sols ens hem de plantejar la possibilitat de pactar la independència, si tot ho hem de resoldre amb la desobediència, a que treu cap, protestar contra lleis fetes a Madrid? La sensació que tenim, vist l’espectacle des de fora, és que tants caps tants barrets.

Mentrestant en la qüestió més important dels darrers tres-cents anys, au, anar marejant la perdiu, que si en Mas representa les retallades, la dreta… com si representa el sum-sum corda! No ens heu anat venent que són divuit mesos? Doncs endavant i crits i deixem-nos d’històries i un cop hàgim votat la nostra Constitució, endavant República i eleccions.

Els de l’altre costat de la mesa de negociació, també hi han de posar de la seva part, menjar-se prepotència i orgull i anar per feina, que el que ens interessa de debò, és poder formar govern i tirar endavant aquest procés que entre els uns i els altres ens l’han ben encallat.

 

Manel Mayor                                             16 de desembre de 2015