EL NYAP DE LA RIERA

Sabeu què? Avui em ve de gust fer una bona repassada al govern del nostre Sant Feliu i no per alguna cosa que hagin fet puntualment aquests darrers mesos, no, avui vull fer una crítica diguem-ne constructiva sobre l’obra faraònica que varen fer a la zona de can Rius, perdoneu, com que ja començo a tenir una edat em surt el nom popular que havia sentit sempre, em refereixo a la zona del Passeig Rius i Calvet.

L’excusa d’aquesta obra, que alguns amb un alt sentit de la ironia ganxona, batejaren amb el malnom de “Guíxols Sorra”, era la reconducció de la riera, per eliminar-ne el nyap que s’havia fet anys enrere i la reparació del mal estat de la vorera d’arran de mar.

Aquesta obra, no ho oblidem pas, ens ha costat un ull de la cara i part de l’altre, tot per la gran pressa que tenien a fer-la, per interessos ocults que alguns sospiten, altres en generen rumors, però malauradament ningú no n’aporta proves tangibles.

Però centrem-nos en l’objectiu principal, com ja he deixat palès en algun altre escrit sobre el tema, l’afer més preocupant de la zona que no és altre que la circulació viària no ha estat pas solucionat, ja que les cases que fan el coll d’ampolla continuen al seu lloc.

Pel que fa a la riera, s’ha fet una conducció prou gran per suportar el cabal de l’esmentada riera, però… sí, sempre hi podem trobar un però, la desembocadura, tal com il·lustro a la fotografia és un veritable nyap, que com es pot veure, genera una bona acumulació de porqueria, sí, la que arrossega l’aigua i com que tal com es pot veure la sorra queda a un nivell molt més alt, l’aigua queda estancada, amb el consegüent perill de possibles malalties.

Hi havia i hi ha moltes altres solucions, però segurament el pressupost ha quedat curt, tot i que ha costat molt més del que ho havia de fer, però deixeu-me que tiri una mica de la meva ironia ganxona, el cost de les grades es deu haver menjat el pressupost.

Manel Mayor                                15 de setembre de 2019

2 pensaments a “EL NYAP DE LA RIERA

  1. doncs per mi ha sigut una gran obra i ara tenim un gran passeig, aixo de la sortida de la riera potser si, peró tot es pot solucionar

Els comentaris estan tancats.