NO FEM EL XIMPLE

pv4RI2xG

És ben bé que no ho acabo d’entendre, em refereixo al senyor Franco Rabell, titllant de racistes unes discussions entre acadèmics, que per tot el que he llegit sobre el tema, no hi ha un posicionament decidit sobre el tema de cooficialitat o única oficialitat del català en una Catalunya independent, el que sí que hi ha, són diferents punts de vista, però en clau acadèmica, no pas política, perquè de fet, tampoc els hi correspon.

Tornant al senyor Franco Rabell, hòstia, tinc els meus dubtes, no sé si és burro de collons, si viu en una altra galàxia o és que és un manipulador amb molta mala llet.

Miri, afirmar que els immigrants varen fer de colonitzadors involuntaris, gràcies a la manipulació del règim franquista, no s’allunya pas de la malaurada realitat d’aquella època, que malgrat els esforços de l’esmentat règim, no se’n va pas sortir. No se’n va sortir, perquè una grandíssima part d’aquells immigrants varen deixar de ser-ho per convertir-se en ciutadans del nostre país, malgrat els esforços de quatre poca-soltes, que els hi volen continuar considerant.

Voler fer passar debats acadèmics per debats polítics, ho considero molt poc adequat, per no dir fora de lloc. La qüestió política de l’única llengua oficial o la de la cooficialitat, no solucionen pas els problemes, el que si ho pot solucionar, és la voluntat política de governs i ciutadans, per no menystenir ni una llengua ni l’altra i evidentment no fer-ho servir com a arma llancívola amb finalitats electorals, com alguns estan tan acostumats a fer.

Sincerament, no sé quina és la millor solució, el que si sé, és que s’ha de fer el que convingui a tots els ciutadans i no només a una part…

 

Manel Mayor                                          07 d’abril de 2016